Algemene Verordening Gegevensbescherming persoonsgegevens, onze AVG-verklaring

 

  Twee decennia digitale ondersteuning voor senioren in Roerdalen

 
www.assistinhome.nl
E-mail: cursus@assistinhome.nl
Mobiel: 06 3047 6724

Digitale ontwikkelingen gingen en gaan heel snel. Steeds meer dienstverlening moet online geregeld worden. Papieren formulieren verdwijnen, loketten sluiten. Bankzaken en overheidscontacten verlopen via het net.  Veel senioren/ouderen willen graag bijblijven en niet afhankelijk zijn van anderen.

Om hierin te voorzien startte Hub Verhees in 2003, inmiddels 20 jaar geleden, na zijn arbeidzame leven,  met het geven van cursussen aan ouderen.  Zijn slogan was destijds: „Maximaal één digibeet onder de ouderen in St. Odiliënberg, dat wilt U toch niet zijn?”. Hij doet dit eigenlijk als hobby en met veel plezier als zzp’er in een non-profit organisatie.

Onder de bedrijfsnaam “Assist Inhome” gaf en geeft Hub nog steeds cursussen aan ouderen en ondersteunt tijdens de inloopuurtjes op afspraak de ouderen bij problemen.  Personal computer,   laptop, tablet of smartphones, alle voorkomende vragen worden besproken en opgelost. Ook  technische problemen worden aangepakt.

Assistentie aan huis is een vast onderdeel van de activiteiten, printerproblemen en slecht werkende internetverbindingen zijn immers alleen op locatie op te lossen.

Belangrijke onderdelen in de ondersteuning vormen alle diensten voor ouderen: de zorg, huisarts, ziekenhuis en ziektekostenverzekering, alle bankzaken, mobiel bankieren, de digitalisering van de overheid via DigiD en alles wat verder ter tafel komt.

Op dit moment wordt aan 4 groepen cursus gegeven in een voor dit doel ingericht lokaal in St. Odiliënberg.   
Tevens bestaat de mogelijkheid om privé onderwijs te volgen.
Nieuwe groepen worden gestart zodra er 4 aanmeldingen zijn van ouderen met ongeveer hetzelfde kennisniveau.
Kleinschalig dus met aandacht voor iedereen persoonlijk.


In de afgelopen twintig jaar zijn er bijna 300 cursisten uit Roerdalen maar ook uit Linne, Herten en Maasbracht digitaal wijzer geworden.

Hub heeft er nog steeds veel zin in en gaat gewoon door met les geven. Aanmelden is altijd mogelijk voor iedereen die geen digibeet wil blijven.
Hiervoor maakt u een afspraak via 06 30476724.


MV 26-01-2023